Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Har de något revolutionärt på gång?"

Publicerad: 16 maj 2013, 06:47

Foto: Pressbild.

Flera amerikanska hedgefonder har minskat sina innehav i Apple kraftigt under det första kvartalet. Hedgebolagen kräver något ”revolutionerande” för att tro på bolaget igen.


Ämnen i artikeln:

Tim CookApple

Välkända Appaloosa Management har bland annat gjort sig av med 40  procent av Apple-aktierna under det första kvartalet, enligt DN.

–  Har de något revolutionärt på gång? Eller är det  något evolutionärt? Om  det är evolutionärt, då har de problem, säger David Tepper, vd för  Appaloosa Management till CNBC.

Det är dock inte bara Appaloosa  Management som har sålt innehav i Apple precis. Detsamma gäller både  Tiger Management samt Tiger Global som har gjort sig av med 42 000  respektive 26 000 aktier, vilket i det sistnämnda fallet motsvarar 75  procent av aktierna.

Apples vinst minskade för första gången under  ett decennium under det andra kvartalet – företaget har ett brutet  räkenskapsår.

Apples prognos för det tredje kvartalet visar på  ytterligare minskade intäkter, enligt DN.

Även om hedgefond-jättarna har minskat sin tro på Apple stod det nyligen klart att en person betalat fyra miljoner kronor för att få chansen till en fika med Apple-chefen Tim Cook.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Tim CookApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.