Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här föll MTG:s stuntman under kick-offen

Publicerad: 15 september 2008, 12:20

2003 föll stuntkoordinatorn för filmen ”Den tredje vågen” ner från ett 15 meter högt torn i samband med en kickoff inför inspelningen. Dåvarande Sonet Film, idag MTG Film, vägrade att betala hotellbolaget Knistad i Skövde som anordnat aktiviteten. Nu har parterna förlikats.


Bild från olycksplatsen.

Stuntkoordinatorn föll 15 meter och fick ett flertal benbrott. Aktiviteten på äventyrsbanan, som skulle svetsa samman inspelningsteamet med bland annat Jakob Eklund och Marie Richardson, avbröts omedelbart. Hotellet stämde senare filmbolaget för den obetalda fakturan och filmbolaget svarade med att stämma hotellbolaget för stuntmannens skador.

Orsaken till olyckan kunde dock inte fastställas och tingsrätten gick på Knistads linje och dömde MTG Film att betala cirka 48 000 kronor till Knistad plus rättegångskostnaderna på drygt 145 000 kronor.

Ärendet har därefter tagits vidare till Hovrätten men nu har parterna enats i en uppgörelse.    Förlikningen innebär att domen i Stockholms tingsrätt undanröjs och att ingen av parterna längre har några anspråk mot varandra.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.