måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här gömmer de konkurrenten

Publicerad: 5 september 2008, 11:09

Här gömmer Expressen undan Aftonbladets reporter. Ärkerivalen döljs av ett stort textblock. – Vi ville få upp bilden så stort som möjligt och ändå få med texten, säger Expressens bildchef Per Kagrell.


MH

Magnus Helander


Åklagaren Ingela Svensson, till vänster, och paret Beltran på bilden i Expressen i dag. Läsarna får dock inte veta att Aftonbladets reporter Robert Triches finns bakom textblocket som redigerats in.

En bild från samma tillfälle som publicerades på expressen.se i går. Där ser man Aftonbladets Robert Triches närmast åklagaren och ytterligare en reporter (från GP) står bakom honom.

Kvällstidningarnas bevakning av Tito Beltran-rättegången är massiv.

Expressen drar i dag en bild från korridoren i hovrätten över ett helt uppslag. På bilden ser det ut som att åklagaren Ingela Svensson diskuterar livligt med paret Beltran.

Men det som läsarna inte får veta är att Ingela Svensson i själva verket talar med Aftonbladets reporter Robert Triches, som dolts bakom textblocket.

På en bild  från samma tillfälle, publicerad på expressen.se i går, ser man att Robert Triches står och intervjuar Ingela Svensson. Bakom Triches står GP:s reporter Karolina Vikingsson – men båda har gömts undan av Expressen i dagens tidning.

– Jag stod och intervjuade åklagaren, sedan uppstod i och för sig en ordväxling mellan Jenny Beltran och åklagaren, säger Robert Triches.

Vad säger du om att Expressen lagt ett textblock över dig?
– Jag har inga synpunkter på det.

Expressens bildchef Per Kagrell:

– Vi ville få upp bilden så stort som möjligt och ändå få med texten, det är ett matematiskt problem.

Vad säger du om att bilden inte visar hela sanningen, det är väl en typ av bildmanipulation?
– Det är ingen bildmanipulation, det är redigering. Bilden visar hela sanningen. Vi drar in rubriker och text i bilder, det här är ingen ovanlig redigering. Ibland frilägger vi bilder och ibland drar vi in text. Vi försöker få med så mycket som möjligt.

Har redigeringen något att göra med att det just var Aftonbladets reporter som stod där?
– Det tror jag inte, det kan jag inte se det som.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev