Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här häver Zlatan bojkotten

Publicerad: 18 november 2008, 09:28

Här häver Zlatan Ibrahimovic sin bojkott av Aftonbladet. Guldbollen-vinnaren gick med på att träffa Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Mötet varade i flera timmar och resulterade i en jätteintervju som publiceras i dag.


Aftonbladets chefredaktör Jan Helin fick till ett långt möte med Zlatan som resulterade en jätteintervju med Guldbollen-vinnaren. Guldbollen delas ut av Aftonbladet och förbundet.

Sportbladet ägnar stort utrymme åt den långa intervjun med Zlatan Ibrahimovic – Fotbollsgalans kung som tog hem Aftonbladets pris Guldbollen för tredje gången.

Efter den mångåriga bojkotten av Aftonbladet lyckades tidningens nye chefredaktör Jan Helin få till ett möte med superstjärnan. Helin tog kontakt med Zlatan, berättade att han var ny chefredaktör och att det fanns en vilja att förbättra relationen.

– Jag hörde av mig till Zlatan och sa att jag ville träffa honom och prata igenom läget och göra en intervju i samband med Guldbollen, säger Jan Helin.

Zlatan gick med på att träffa Helin som satt ner med Zlatan i flera timmar. Mötet ägde rum i Milano i tisdags förra veckan.

Varför tror du att han gick med på mötet och intervjun, var det ett undantag för att det var Guldbollen?

– Det får du fråga honom om.

Händelsen är ett historiskt ögonblick i tidningens historia – bojkotten inleddes 2003 och nu pratar plötsligt Sveriges största fotbollsstjärna länge och öppenhjärtigt med Aftonbladet igen.

– Han tyckte att det fanns förståelse från vår sida och ville se vad jag var för en, säger Helin.

– Jag tycker att det är roligt. En ny sida av Zlatan kommer fram i intervjun. Zlatan är genomtänkt och reflekterande. Det är roligt att få göra en lång intervju som ger en annan bild av honom. Det är spännande läsning och jag är glad att han tog sig den tiden, säger Jan Helin.

Hur relationen kommer att vara framöver återstår att se.

– Vi har inte gjort någon uppgörelse. Vi får ta det steg för steg. Vår förhoppning är naturligtvis att ha en bra relation med Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic valde att bojkotta Aftonbladet på grund av att Sportbladet publicerade en fejkad kontaktannons i Zlatans namn hösten 2003.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.