Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Har inget med Pär att göra”

Publicerad: 2 januari 2012, 07:36

Pär Lernströms tuffa start som programledare: ”Hans båda program Parlamentet och Idol har nu lagts ner.

Foto: TV4.

Pär Lernström kom till TV4 och fick direkt leda Idol och Parlamentet. Men efter vikande tittarsiffror har nu båda programmen lagts ner.


Ämnen i artikeln:

ParlamentetPär LernströmIdol

I helgen kom beskedet att TV4 skrotar humorprogrammet Parlamentet efter 315 avsnitt sedan 1999. Trots nystarten för ett år sedan med Pär Lernström som färsk programledare har programmet inte kunnat bryta den negativa trenden.

Parlamentet har brottats med tydligt vikande tittarsiffror och i oktober sågs programmet av rekordlåga 370 000 tittare och TV4 har beslutat att ”lägga programmet på is”.

För Pär Lernström är det det andra nedläggningsbeskedet i år. Sedan tidigare är det bestämt att Idol, där han var programledare senaste säsongen, inte kommer tillbaka inom en överskådlig framtid.

TV4:s programchef Fredrik Arefalk säger till Resume.se att man är nöjda med Pär Lernström.

– Inget av programmen är nedlagt men de tar nu en paus. Pär har gjort ett kanonjobb som programledare för bägge programmen så det har definitivt inget med honom att göra, säger Fredrik Arefalk.

Parlamentet skulle få en nystart med Pär Lernström som programledare. Hade ni hoppats på mer – att han, och förändringarna, skulle kunna lyfta programmet?
– Som sagt, Pär har gjort ett fantastiskt jobb i sin roll så jag skulle inte kunna önska mig något mer från honom. Att vi pausar i vår har med helt andra saker att göra - framför allt handlar det om tablåskäl.

Hur ser det ut för Pär Lernström på TV4 framöver? Får han några fler uppdrag?
– Absolut! Men vad det blir härnäst får vi återkomma till.

Resume.se har sökt Pär Lernström för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.