Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här lagar de Schibsted-huset

Publicerad: 11 april 2011, 12:13

Fasaden sprack. Fönstren på Schibsted-huset blåste ner och utgjorde livsfara. – En förfärlig historia, säger Olof Brundin, informationschef på Schibsted Sverige. Nu är lagningsarbetet i gång.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted

Här lagas fastigheten. Foto: Fredrik Thambert.

I förra veckan spärrade polisen av ett område utanför det nya Kungsbrohuset, där mediekoncernen Schibsted – däribland Aftonbladet och Svenska Dagbladet – har sina lokaler.

Flera glasrutor blåste ner och krossades på marken när ett balkongräcke gav vika.

– Det är glaskross över hela gatan och man kan varken gå in eller ut. Polisen har spärrat av hela kortsidan och en del av långssidan och ledningen har mailat om att vi ska lämna lokalen, sa en Aftonbladet-medarbetare till Dagensmedia.se förra veckan.

Nu har fastighetsägaren Jernhusen börjat lagningsarbetet.

– Det var ett balkongräcke som ramlade ner, en förfärlig historia, säger Olof Brundin, informationschef på Schibsted Sverige och fortsätter.

– Det var en viss dramatik när grejen föll ner, det skapade naturligtvis oro hos personalen, men Jernhusen agerade snabbt och vidtog de åtgärder som var nödvändiga för att vi ska kunna känna oss trygga.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.