Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här pikar Laul konkurrenten

Publicerad: 19 november 2012, 12:36

Här "rövbomas" Aftonbladets sportreporter Robert Laul.

Foto: Skärmdump från Aftonbladet

På fredag är det premiär för Aftonbladets nya webb-tv-satsning "Bollklubben". I en promotionfilm för fotbollsmagasinet passar Aftonbladet på att skicka en passning till konkurrenten Expressen. Sportprofilen Robert Laul låter sig "rövbomas" av AIK:s spelare.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladetExpressen

Robert Laul gör comeback som programledare på fredag när Aftonbladets nya webb-tv-satsning "Bollklubben" har premiär.

I en promo-film för fotbollsmagasinet passar Robert Laul att driva med Expressen. Detta genom att ställa sig i en målbur på Friends Arena och bli "rövbombad" av AIK:s spelare.

Det var under EM i somras som Sveriges andremålvakt Johan Wiland förlorade en tävling i gris med landslagskollegorna. Straffet blev att dra ned byxorna och blotta rumpan för lagkamraterna så att de kunde prickskjuta på honom.

Expressen gjorde en stor nyhet spriddes av saken och fick spridning i såväl svenska som internationella medier. Det blev också twitter-diskussion mellan Robert Laul och Expressens reportrar Niklas Svensson och Fredrik Sjöshult.

Fredrik Sjöshult skrev bland annat på twitter:
"Förundrad över att det finns journalister som inte ser vilka signaler "landslagsleken" skickar till barn i vårt land. "

Robert Laul besvarade kritiken till Resumé på följande sätt:
– Jag hoppas verkligen, för svenska folkets skull, att de är bättre pålästa kring sina egna frågor än vad de uppenbarligen är inom fotboll, sade sportreportern till Resumé då.

Är filmen ett sätt att driva med Expressen?
– Lite grann. Jag tycker att det var väldigt fjantigt att bli så upprörd som Expressen blev. Vi tyckte att det var en klackspark, medan Expressen målade upp det som tidernas landslagsskandal, säger Robert Laul.

Det var Robert Lauls egna idé att göra filmen en kall höstdag på Friends Arena i Solna.
– Det gäller att tagga till mentalt. Har man igång adrenalitet så är det inget problem. Det var otippad att AIK-spelarna skulle vara så dåliga på att sikta. Det blev bara två touchar och då fuskade de ändå och rusade fram. Hade jag varit AIK supporter hade jag varit orolig.

"Bollklubben" är ett sätt att återuppta den nedlagda fotbollssatsningen "Laul Calling".
– Det är egentligen ingen större skillnad mot "Laul Calling". Det är jag som tillsammans med våra fotbollsexperter diskuterar fotboll. Det kommer att vara samma avslappnade ton. Nu har vi rättigheter att visa klipp från spanska, italienska och tyska ligan också. Det blir mer djup.

Vad ger det dig som skribent att göra webb-tv?
– Jag har ju gjort det en del förutom och brukar även delta i "Oj vilken vecka" som panelmedlem. Mitt huvudfokus är Allsvenskan i fotboll. När den ligger nere har jag till att göra någonting annat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln: