Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Har saknat ett tuffare anslag”

Publicerad: 9 april 2014, 15:01

Olof Lundh – nu med egen podcast.

Foto: TV4.

Fotbollskanalens frontfigur Olof Lundh har fått en egen podcast i TV4:s regi. – Jag har ibland saknat ett tuffare anslag med mer följdfrågor, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenTV4Olof Lundh

Gäst i premiäravsnittet, som ligger ute, är Sveriges VM-domare Jonas Eriksson som bland annat berättar om hur han upplevde Manuel Pellegrinis attack, om VM-finaldrömmen och att han börjar se slutet på karriären.

Olof Lundh kommer att intervjua fotbollens makthavare och ställa dem till svars, men även träffa olika starka profiler och ge dem möjlighet att lägga ut texten.

– Hittills har det enbart varit positiva reaktioner, och det är väldigt roligt att den blivit väl mottagen. Det ger mig stimulans, säger Olof Lundh.

Vad tycker du om podden som medieform?
– Jag lyssnar på en del poddar och det är en bra form för att få till ett samtal som det sällan finns utrymme till och där man kan borra sig ner i frågor och även ge folk möjligheten att tala länge och resonerande. Eftersom jag varit sen på det med podcast så ville jag ha något mer journalistiskt drivet och även Tobias Rosvall som är ansvarig för fotbollskanalen.se och Niklas Supanich som är nyhetschef på sporten har drivit på i den riktningen. Visst finns intervjupoddar men jag har ibland saknat ett tuffare anslag med mer följdfrågor. Jag är fortfarande ute efter nyheter även om det sker i formen av en podcast.

Skönt att göra något som är "långsammare"?
– Självklart är det roligt att göra något "långsammare" och där jag får mer tid att både förbereda mig och samtala med någon. Det är ett led i den förändring som skedde kring min tjänst och där jag ska vara enbart journalistiskt inriktad. Det är en ynnest att få den möjligheten.

TV4 skickade ut releasen i går, samma dag som beskedet om lokal-tv-nedläggningarna kom. Kan du beskriva stämningen i TV4-huset? – Dämpad, naturligtvis. Det är sorgligt och oroande och det tror jag alla tycker, även de som tar besluten. Sedan har min podcast ingenting med  det att göra utan det var en slump att de kom på samma dag.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.