Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här ska Bonniers ledning flytta in

Publicerad: 22 maj 2015, 12:41

Skiss på Bonniers nya HK.

Nästa år flyttar Bonnierkoncernens huvudkontor in i Atlas Garden, precis intill Bonnierhuset, i Stockholm. I dagarna påbörjade Bonnier Fastigheter bygget.


Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Bonnier Fastigheter vill förbättra området runt välkända Bonnierhuset, från 1949. Ett första försök gjordes med bygget av Konsthallen 2007.

– Tanken är att göra området mer attraktivt, idag är området småtråkigt. Men med Konsthallen och nya Atlas Garden kommer det bli mer fart i området. Vi har också en nyöppnad högkvalitativ restaurang i Bonnierhuset med den kände krögaren Magnus Berg från F 12, säger Martin Östergren, marknadschef på Bonnier Fastigheter.

Atlas Garden är en tillbyggnad och renovering av det gamla anonyma Säpohuset. På den tillbyggda, glastäta översta våningen kommer Bonnierledningen att sitta.

Taket planeras som ett landskap, med ett slags gräs på taket. Huset kommer att ha en total uthyrningsbar yta om 7 300 kvadratmeter när projektet är färdigställt. Allt är redan uthyrt. När huset står färdigt nästa år får koncernens huvudkontor sällskap med Stockholms Läns Sjukvårdsområde.

Bonnier Fastigheter har sedan 2010 arbetat med detaljplanen för att utveckla byggnaden, som kommer miljöcertifieras.
Arkitekter är Sweco Architects och totalentreprenör är Arcona.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.