lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här skapas mediehistoria

Publicerad: 27 april 2012, 10:18

En unik bild - Cristina Stenbeck, Carl-Johan Bonnier och Christina Hamrin har fått ta emot den Kungliga Näringslivmedaljen.

I onsdags denna vecka stod det klart att Kinnevik-drottningen Cristina Stenbeck, mediekungen Carl-Johan Bonnier och Herenco-koncernens furstinna Christina Hamrin tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. I samband med prisutdelningen skapade sällskapet mediehistoria genom att ta en bild med de tre pristagarna bredvid varandra.

Ämnen i artikeln:

Cristina StenbeckCarl-Johan Bonnier

KB

Karl-Johan Byttner


– Vi tänkte att vi kunde ta den här bilden för Resumé. Det är en  trevlig bild och alla var lite glada och spexiga, säger Marianne  Reuterskiöld, ständig sekreterare för Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Det är inte varje gång konkurrenter ställer upp på det här viset?
– Absolut. Jag tyckte att det var roligt och de ställde glatt upp, säger Marianne Reuters.

Kungliga  Patriotiska Sällskapet fick in 60 nomineringar på vilka som har  utvecklat sina företag så att man stärkt svenskt näringsliv och skapa  många arbetstillfällen.

Denna gång är det alltså tre mediepersonligheter  som får den prestigefulla Näringslivsmedaljen – Cristina Stenbeck, Carl-Johan  Bonnier och Christina Hamrin:
– Det är våra ledamöter som  väljer vinnarna och den här gången råkar det sammanfalla på det viset  att det blev tre medieföretagare. Det finns inte så många bilder ihop  med dem om man säger så. Så jag ser det som en unik bild, säger  Marianne Reuterskiöld.

Kungliga Patriotiska Sällskapet instiftades  redan år 1766. Dess första grundregler fastställdes av Gustav III år  1772. Syftet var att bidra till att utveckla den tidens stora näring –  lantbruket.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev