Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Har tränats av Navy Seals, svenska SSG och "D-Flex"

Publicerad: 24 februari 2011, 07:51

Efter skriverierna – nu släpper TV4 information om de påkostade Hamilton-filmerna med Mikael Persbrandt som Carl Hamilton. Inspelningarna sker bland annat i Jordanien, Uzbekistan, Somalia och Sibirien. Persbrandt har tränats av Navy Seals, svenska SSG – och "D-Flex" – åtta gånger i veckan.


Mikael Persbrandt i hårdträning. Foto: TV4.

Hamiltontriologin, som baseras på böckerna ”I nationens intresse, ”I hennes majestäts tjänst” och ”Men inte om det gäller din dotter” börjar spelas in under våren 2011.

Regissör är danskan Katrine Windfeld, som bland annat regisserat ”Drottningoffret” och ”Kronprinsessan” samt flera Wallander-filmer. Produktionen är ett samarbete mellan TV4, produktionsbolaget Pampas och bio- och DVD-distributören Buena Vista. ”I nationens intresse” har biopremiär den 13 januari 2012 och samtliga filmer kommer att visas i TV4.

Inspelningarna sker världen över. De startar i Sverige för att sedan fortsätta i Jordanien, Uzbekistan, Somalia, Skottland, Sibirien och andra delar av Ryssland samt England.

Mikael Persbrandts specialträning det senaste halvåret har uppmärksammats i medierna. Han har tränats av amerikansla elitförbandet Navy Seals och svenska elitstyrkan SSG – samt av den förre rapartisten David "D-Flex" Seisay, som är personlig tränare. Han har tränat åtta gånger i veckan på sistone.

Nyligen kritiserade författaren Jan Guilou pr-arbetet för filmerna i en intervju med Resume.se.

Han menade att det släppts för mycket till medierna – för tidigt.

– Jag vet inte varför pr-avdelningen håller på på det här sättet. Det snackas så förbaskat mycket om filmer alldeles för långt innan de släpps nuförtiden. Det är alldeles för tidigt. Det är så långt kvar till premiären, sa Jan Guillou till Resume.se.

Men i dag på morgonen släppte TV4 alla uppgifter om filmen i ett pressmeddelande och Mikael Persbrandt intervjuades i Nyhetsmorgon.

Statsministern i filmen ”I nationens intresse” spelas av Pernilla August och Hamiltons chef DG av Lennart Hjulström. I övriga roller ses Dan Ekborg, Gustaf Hammarsten, David Dencik, Fanny Risberg, Peter Andersson och Liv Mjönes.

Manusförfattare för filmerna är Hans Gunnarsson, Stefan Thunberg, Stefan Jaworski och producent är Jan Marnell.

Jan Guillous Hamilton-böcker har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över och översatts till 20 olika språk.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.