Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Har varken med ålder eller utseende på offret att göra”

Publicerad: 2 december 2013, 08:15

Eva Rusz kritiserar Hänt Extra som ber om ursäkt.

Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz vänder sig mot formuleringar i Hänt Extra där tidningen tvivlar på att hon skulle ha blivit sexuellt ofredad av den så kallade "tv-profilen" som hon polisanmält. Hänt Extra ber om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

Under rubriken ”För bra för att vara sant” skriver Hänt Extra i sin skvallerspalt att det verkar otroligt att mannen i fråga skulle ha antastat Eva Rusz:

"När Tissel & Tassel hör vem mannen är blir vi konfunderade.  Skulle han? Han som antagligen inte har såsvårt att få unga tjejer på  rygg. OM man säger så..."

Eva Rusz har polisanmält den i media så kallade "tv-profilen” för sexuellt ofredande. Enligt Eva Rusz ska mannen i samband med ett jobbmöte i hennes hem ha kastat ner henne på sängen och senare ha försökt knäppa upp hennes behå.

– Han sa att han ville suga på mina bröst.

Eva Rusz, även programledare i Radio 1, är kritisk till Hänt Extras formuleringar. Hon är psykolog och vet vilka mekanismer det handlar om.

– Det har varken med ålder eller utseende på offret att göra. Personer som tafsar på, och ofredar andra sexuellt, gör det på personer i alla åldrar. Problematiken har att göra med personen som gör detta, det handlar om svår inre problematik, uppdämd sexuell frustrationsproblematik, som gör att de inte kan tyda relationer och signaler. Offren spelar inte så stor roll för dem, det har med dem själva att göra. De saknar respekt för andra människor, säger Eva Rusz till Resumé.

Enligt Hänt Extras redaktionschef Jan Bard var notisen tänkt som en ”lite rolig grej”. Han ber om ursäkt.

– Det här var inte helt genomtänkt. Vi kan bara erkänna att det blev snett, säger Jan Bard till Dagens Media.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.