Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hårdare granskning av webb-tv

Publicerad: 29 oktober 2012, 12:15

Flera av de stora nyhetssajternas webb-tv kommer att omfattas av radio- och tv-lagen. Detta efter beslut i Granskningsnämnden. Reglerna för annonser och otillbörligt blir därför de samma som för traditionell tv.


Nu kommer tidningarnas webb-tv-program att synas i sömmarna. Detta efter beslut i Granskningsnämnden.

Nämnden ansåg att 24HD Play, Aftonbladet webb-tv, DN webb-tv och Norran TV var beställtjänster i förhållande till det övriga innehållet på sajterna.

Nämnden kom fram till att tv-programmen var tillgängliga för allmänheten och att användaren själv kunde bestämma när programmen skulle ses. Programmen var också sorterade i flera kataloger.

Granskningsnämndens bedömning visar sammantaget att kriterierna för beställ-tv är uppfyllda.

I samma ärende prövade nämnden också om innehållet i ett antal tv-program på 24HD Play, Aftonbladet webb-tv, DN webb-tv och Norran TV överensstämde med bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

På den punkten friades programmen. Däremot fälldes Aftonbladet webb-tv för att inte ha följt bestämmelsen om att en annons ska omgärdas av en tydlig signatur som markerar början och slutet på annonsen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.