Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Hästbonden kan bli lika stor som Naken-Janne"

Publicerad: 29 november 2011, 13:25

Hästbonden Pär-Ola Nyström i TV4:s ”Bonde söker fru” är hett rubrikstoff.

Hästbonden Pär-Ola Nyström i TV4:s ”Bonde söker fru” är ett mediefenomen. Han är glödhett rubrikmaterial och på fredag blir det mediehysteri kring hans bröllop. – Min bedömning är att han har en bit upp till ”Naken-Jannes” nivå. Men han kan mycket väl hamna där, säger Expressens nöjeschef Kai-Anders Nilsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ExpressenBonde söker fru

Kvinnokarlen Pär-Ola Nyström är mer känd som ”Hästbonden”. På fredag ska han gifta sig med sin Louise Löfgren, och han är den i särklass hetaste personen i den svenska kändisrapporteringen just nu.

Expressen är den tidning som förmodligen går loss allra mest på Hästbonden-stories just nu.

Hästbonden" i Bonde söker fru får ju stort utrymme i bland annat Expressen. Vad är det som gör att han och hans eskapader passar så bra in i en klassisk kvällstidning?

– Bonde söker fru innehåller ämnen som i stort sett alla kan relatera till; kärlek, svek, lycka… Det är svårt att säga exakt varför en tv-bonde berör läsarna och tittarna mer än andra, men i Pär-Olas fall kan det bero på att det händer vädligt mycket kring honom och att han gärna pratar om det. Ibland ”går människor genom rutan” och ibland inte – det är inte alltid vi vet varför, säger Expressens nöjeschef Kai-Anders Nilsson.

Vad säger du om intresset bland era läsare för "Hästbonden"? Hur mycket berör han?
– Vi tror att det finns ett intresse, inte bland alla, men hos många. Programmet ses av 1,2 miljoner svenskar och där finns säkert många Expressen-läsare.

Kan den här publiciteten skada "Hästbonden" som person, tror du? Vad blir konsekvenserna?
– På söndagar publicerar vi just nu en artikelserien under namnet ”Vad hände egentligen med…”, där personer och fenomen från företrädelsevis dokusåpor pratar om hur deras liv ser ut i dag, med några års perspektiv på mediastormen. De flesta säger att de inte ångrar sin medverkan, utan ser det som en erfarenhet och period av livet de inte vill vara utan.

– Pär-Ola gifter sig den här veckan, utan programmet hade han inte träffat sitt livs kärlek.Tiden får utvisa hur Pär-Ola betraktar den här tiden.

Hur stor är "Hästbonden"? Större än "Naken-Janne" exempelvis? Vad kan du jämföra med bland storsäljande karaktärer?
– Min bedömning är att han har en bit upp till ”Naken-Jannes” nivå. Men han kan mycket väl hamna där.

Kan det bli för mycket "Hästbonden" i tidningen eller ligger det på en bra nivå?
– Det finns alltid en risk att det blir en artikel för mycket, men vi är inte där än. Jag tror våras läsare förväntar oss att vi ska bevaka hans bröllop på fredag.

Klart är att ”Hästbonden” säljer många tidningar. Men exakt hur mycket han lyfter försäljningen är hemligt.

– Vi pratar aldrig om enstaka försäljningar och enskilda löpeffekter, säger Kai-Anders Nilsson.

Fotnot: Jan O. Jansson (Naken-Janne), född 8 januari 1951, är en svensk dokusåpadeltagare som blev känd i såpan Farmen, han gillar att gå omkring naken.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenBonde söker fru

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.