Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hearst uppges köpa Bonniers USA-förlag

Publicerad: 24 september 2013, 09:04

Jonas Bonnier.

Foto: Peter Jönsson/pressbild

Jonas Bonniers mardrömsaffär med tidskriftsförlaget i USA kan vara på väg att nå ett slut. Enligt det amerikanska nyhetsbrevet The Delaney Report har mediejätten Hearst Corp kommit överens med familjen Bonnier om att köpa Bonnier Corp. Nyhetsbrevet uppger att Bonnier-familjen nyligen bjöds på middag på Hearsts huvudkontor för att fira affären.


Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier ABBonnier Corporation

Jonas Bonniers förlagsköp i USA för sju år sedan beskrivs som en dunderflopp. Bonnier uppges ha förlorat 20 miljoner dollar i USA och Hearsts påstådda köp blir i så fall slutet för Bonnier-mardrömmen på andra sidan Atlanten.

Enligt nyhetsbrevet The Delaney Report har Hearsts vd David Carey förhandlat med Jonas Bonnier de senaste månaderna, och enligt nyhetsbrevets uppgifter var Bonnier-familjen nyligen på middag på Hearsts huvudkontor för att fira affären.

Hearst är den största internationella aktören på området och satsar på vidare expansion.

Bonnier gick in i USA 2006. Bonnier Corp har titlar som Filed & Stream, Outdoor Life, Popular Science, Working Mother, Saveur, Yachting, Popular Photografy.

Resumé söker Jonas Bonnier för en kommentar.

David Salsbäck, kommunikationschef på Bonnier AB:

– Vi kommenterar inte spekulationer om vår eventuella inblandning i affärer.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.