Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hefner lämnar Playboy

Publicerad: 9 december 2008, 06:29

Playboy-dottern Christie Hefner lämnar Playboy Entrerprise efter 20 år som koncernchef. Avhoppet kom oväntat och under en kris för mjukporrföretaget.


Christine Hefner i mitten.

Christie Hefner, 56 år, är dotter till Playboys grundare Hugh Hefner och hon började jobba för pappas företag redan 1975.

Nu ska hon ägna sig åt välgörenhet och styrelsearbete.

– Jag har alltid vetat att jag skulle gå vidare vid någon tidpunkt i karriären. Men jag har gett en stor del av mitt liv till det här företaget, säger hon i Wall Street Journal.

När hon tillträdde som vd 1988 moderniserade hon företaget, stängde kedjan med nattklubbar, startade Playboy-tv och några år sedan Playboy.com.

Men de sista åren har företaget drabbats av flödet av fri porr på internet. Sista tiden har högre priser för papper och distribution plus minskad annonsingång.

Tredje kvartalet i år rapporterade Playboy Enterprise en nettoförlust på 5,2 miljoner dollar jämfört med en vinst på 6,2 miljoner samma period förra året.

En del av problemet ligger hos pappa Hugh som är störst aktieägare i Playboy. Analytiker har rekommenderat företaget att licensera ut produktionen av tidningen men magasinet är Hugh Hefners hjärtebarn och han vägrar.

Christie Hefner avhopp kom därför inte under den mest lämpliga perioden i företagets historia.

Fram tills man hittar en ny koncernchef ska en intern chef fungera som intermchef för koncernen.

Om det blir någon familjemedlem som tar över ledning av företaget är oklart.

–  Hef ser till att det är kontinuitet i familjen, säger Christie Hefner.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.