Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hegerfors nya tv-deal - vägrar gå i pension

Publicerad: 8 november 2007, 11:47

I juli går Arne Hegerfors i pension. Nu avslöjar sportankaret sina tankar om framtiden. - Jag har lämnat ett eget förslag till Canal Plus, säger han till Resume.se.


Arne.

Arne Hegerfors är en av Sveriges mest hyllade sportkommentatorer någonsin. Han värvades till SVT-sporten i slutet av 1960-talet av sin mentor Lars-Gunnar Björklund och har sedan 1997 huserat hos Canal Plus.

Den 4 juli nästa år fyller Hegerfors 65 och blir därmed pensionär.

I samband med att Canal Plus nyligen säkrade rättigheterna för Premier League till och med säsongen 2009/2010 ville Canal Plus ge honom ett nytt treårskontrakt.

Men Hegerfors kom i stället med ett eget förslag.

- Vi har pratat om framtiden och kommit fram till att vi från och med pensionen i juli nästa år tar ett år i taget. På så vis kan både de och jag kan komma ur det lindrigt om någon av oss skulle vilja det, säger Arne Hegerfors, som vill fortsätta ett bra tag till.

- Jag kommer att fortsätta i samma roll som jag har nu (”Hegerfors lördag”, ”Hockeytorsdag med Arne och Ankan” och fotbollsallsvenskan) åtminstone i ett år efter pensionen. Och det troliga är att det blir ytterligare något år efter det, säger Arne Hegerfors, som poängterar att entusiasmen är lika stor som tidigare.

- Jag har en fenomenal arbetsplats och har min hobby som jobb, säger han.

Peter Liljestrand, sportchef på Canal Plus, är glad över att Hegerfors vill fortsätta.

- Vi vill jobba ihop med Arne flera år till, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.