Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hela mitt varumärke är uppätet”

Publicerad: 19 mars 2012, 11:53

Åsa ”Dr Åsa” Wihlbeck.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Förra Robinson-deltagaren Åsa Wihlbeck, som haft SVT-programmet ”Dr Åsa”, har varit på kvällstidningarnas förstasidor i över en vecka. Detta med anledning av att sambon är misstänkt för mordbrand. – Vi är båda dömda på livstid, innan någon fakta presenterats, och jag har oavsett inget med det att göra, säger Åsa Wihlbeck till Resume.se.


Sambon är gripen misstänkt för att ha satt eld på Harry Scheins villa – ett hus som paret tecknat köpeavtal för.

Efter tryck från medierna valde  Åsa Wihlbeck att ”tala ut” i pressen. Trots att hon inte är misstänkt så syns hon med namn och bild i rapporteringen, medan hennes sambo är anonymiserad.

Tidningarna kallar mannen för "Dr Åsas sambo” och säljer bra på storyn.

Nu berättar Åsa Wihlbeck för Resume.se vad hon tycker om medierapporteringen.

–      Det är en fullkomligt horribel upplevelse, men det är förstås inte läge att tycka synd om sig själv. Vi är båda dömda på livstid, innan någon fakta presenterats, och jag har oavsett inget med det att göra, säger hon till Resume.se och fortsätter:

–      Allt jag jobbat för, hela mitt varumärke är uppätet på några dagar. Ska man vara cynisk så har jag  inte längre något att försvara/kommunicera i media; mina ambitioner att folkbilda och revolutionera svensk sjukvård genom digitaliserad ökad patientmakt får jag lägga på hyllan. Jag får plinka på någon annan sträng på min lyra.

–      Man kan ju hoppas på medial självkritik men jag har varken intresse av, vinning, eller sympatier för att kritisera. Jag är redan utsedd som bov, och får finna mig i den rollen och blicka efter nya utmaningar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:
– Det   här är ju en pågående publicering, så det vore fel av mig att recensera   en person som förekommer i rapporteringen när hon dessutom också säger   att hon inte vill kritisera medierna.

Resume.se har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.