Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hela redaktionen på Solo lämnar

Publicerad: 12 augusti 2016, 07:35

Samtliga fasta anställda på modetidningens redaktion har valt att sluta. Det är både tråkigt och smickrande enligt förlagets vd.


Ämnen i artikeln:

Frida förlagSolo

Alla tre på Solos redaktion har under sommaren valt att sluta, rapporterar Dagens Media. Vad gäller tf chefredaktör Katarina Muhr, som efter ett drygt halvår redan har gjort sin sista dag på jobbet, beror det bland annat på oenighet med ledningen.
– Det stämmer att jag har sagt upp mig från Solo och Frida förlag. Jag och ledningen hade inte samma syn på hur Solos varumärke skulle utvecklas i framtiden, därför valde jag att satsa på nya spännande projekt istället, säger hon till Dagens Media.

Hon ersätts av tidigare chefredaktören Karin Nordin, som återvänder till sin gamla post och samtidigt ska sköta förlagets andra magasin Shape Up.

Under våren har ledningen beslutat att halvera utgivningstakten till sex nummer årligen, dragit in en heltidstjänst på print och beslutat att flytta fokus från print till digitalt.

Enligt Frida förlags vd Anders Juhlin är beslutet med den avgående chefredaktören "helt odramatiskt".
– Katarina har valt att gå vidare efter att ha jobbat här i två år. Hon hade ett avtal på sex månader som tf chefredaktör på Solo. När de sex månaderna löpte ut valde vi att inte förlänga henne på den tjänsten och då valde Katarina att sluta, säger han till Dagens Media och tillägger att han anser att hon har gjort ett bra jobb men att man såklart "ibland har olika åsikter".

Enligt honom är redaktionsflykten ett kvitto på att de har en attraktiv arbetsplats, varför han beskriver händelseutvecklingen som "tråkig" men "smickrande".

Även Solos ad Lovisa Haglund slutar efter över tre år på redaktionen, eftersom hon har blivit erbjuden nytt jobb.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Frida förlagSolo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.