Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Hela styrelsen inte informerade"

Publicerad: 25 november 2011, 14:02

Hela styrelsen på Sydsvenskan informerades inte om tidigare vd:n Johan Ståhls avtal. Det enligt journalistklubbens representant. Samtidigt har fackklubben på tidningen fått svar på sitt öppna brev.


Ilskan har regerat bland medarbetarna på Sydsvenskan efter Resume.se:s avslöjande om tidningens tidigare vd Johan Ståhl, och hans fallskärmsavtal.

Journalistklubbens representant i Sydsvenskans styrelse sedan många år är fotografen Thomas Löfqvist:

– Hela styrelsen har inte fått någon information om innehållet i Johan Ståhls avtal. Vi har bara fått information om att styrelseordföranden tecknat ”ett normalt vd-avtal” med Ståhl.

Troligtvis har de heller inte frågat.

Samtidigt har Jonas Bonnier gått ut med ett svar till det öppna brev som fackklubben på Sydsvenskan skrivit, där de kräver svar om avtalet. Det framgår av ett meddelande som skickats ut via tidningens internwebb. Meddelandet bekräftar Resume.se:s uppgifter att nuvarande styrelseordföranden Gunilla Herlitz kallar till extra styrelsemöte nästa vecka. Enligt uppgifter till Resume.se ska mötet hållas under tisdagen.

Resume.se söker Gunilla Herlitz.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.