Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hélène Benno tar över MinStoraDag

Publicerad: 27 februari 2013, 14:25

Journalisten och författaren Hélène Benno har utsetts till generalskreterare för stiftelsen MinStoraDag


–  Det här är en önskedröm och en stor dag för mig, säger Hélène Benno. Jag ser fram emot att tillsammans med den  engagerade personalen uppfylla ännu fler barns drömmar och utveckla en  stiftelse som betyder så mycket för så många.

Hélène  Benno är journalist och programledare i både  tv och radio. Sedan tio år är hon redaktör på SVT:s Gomorron Sverige där  hon även är reseprofil. Helene har även skrivit för åtskilliga  tidningar samt varit moderator och mentor. Många känner igen henne från  På Spåret som hon vann 2011 tillsammans med Peter Apelgren.

Hon har också arbetat med Barnombudsmannen samt suttit som rådsmedlem i barnrättsorganisationen ECPAT.

–  Vi är mycket glada att Hélène Benno tackat ja, säger MinStoraDags styrelse-ordförande Jan Söderberg. Hélène är  en erfaren och kreativ ledare som blir en stor tillgång för stiftelsens  framtida arbete med att nå ut till och hjälpa än fler svårt sjuka barn.

Stiftelsen MinStoraDag, som grundades år 2000 på  initiativ av Claire Rosvall, samarbetar med landets Universitetssjukhus  i landet samt med samtliga barn- och ungdomskliniker. Stiftelsen  hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina drömmar.

Hélène Benno beräknas tillträda tjänsten som generalsekreterare den 3 april.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.