Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin ber Österrike om ursäkt för Sandahls krönika

Publicerad: 18 augusti 2014, 12:11

Jen Helin ber om ursäkt för Ronnie Sandahls krönika om Österrike.

Aftonbladets publisher Jan Helin har bett fotbollsklubben Red Bull Salzburg om ursäkt efter Ronnie Sandahls krönika som retat upp Österrike. Det meddelade klubben på en presskonferens i dag.


Stämningen har varit mycket hätsk, och krönikan omnämndes även under Salzburgs presskonferens i dag inför mötet med Malmö FF.

”FC Salzburg avslutar presskonferensen med att säga att man fått en personlig ursäkt från Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och därmed är saken med förra veckans krönika glömd och begraven från Salzburgs håll”, twittrar Mattias Larsson, reporter på Kvällsposten/Expressen.

Det hela handlar om Ronnie Sandahls Aftonbladet-krönika om Malmö FF:s kommande motståndare i play off-matcherna till Champios League.

”Österrike har inte bara skänkt oss Josef Fritzl och Adolf Hitler. Där finns också Red Bull Salzburg, vår tids mest "hatade fotbollsklubb", skrev Ronnie Sandahl i krönikan.

Detta retade upp hela Österrike och landets fotbollsförbundsordförande fördömde krönikan och kallade den för ett exempel på ”oansvarig och tanklös journalistik”.

Till Resumé förra veckan sa Ronnie Sandahl att österrikarna har missförstått artikeln, men han medgav att han ”kanske var önödigt raljant”.

Resumé har sökt Jan Helin för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.