Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin fick Zlatan att snacka – igen

Publicerad: 20 januari 2009, 14:49

Bojkotten är historia – i dag har Aftonbladets chefredaktör Jan Helin återigen en exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic.
För Resume.se berättar Helin om sin goda relation med superstjärnan.
– Jag har varit angelägen om att Zlatan ska känna förtroende i relationen med Sportbladet efter det som varit.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetZlatan IbrahimovićJan Helin

Jan Helin. Foto: Erik Esbjörnsson.

Zlatan har tinat upp –  han snackar med Aftonbladet igen. I alla fall med tidningens chefredaktör Jan Helin. Foto: Rickard Kilström.

Ni kan säkert turerna: Zlatan Ibrahimovic bojkott plågade Aftonbladet i flera år. Men i höstas – i samband med att Zlatan skulle tilldelas Aftonbladets pris Guldbollen – lyckades nye chefredaktören Jan Helin få till ett möte med superstjärnan för att förbättra relationen.

Det flera timmar långa mötet i Milano resulterade i en jätteintervju – och i dag har Jan Helin återigen en intervju med Zlatan efter Inter-anfallarens storslam på Italiens fotbollsgala.

Kan du  berätta lite mer om er kontakt – hur ofta hörs ni, var det lätt att få den här  intervjun som publiceras i dag? Hur gick det  till?

– Hur vi får kontakt och hur ofta är inget jag vill prata om, resultatet får tala. I går var vi naturligtvis intresserade av att prata med Zlatan efter det fantastiska prisregnet i Italien och vi lyckades få kontakt, säger Jan Helin.

Är det bara du på Aftonbladet som får intervjua Zlatan – är det ett krav från honom?

– Det är inte uttalat som ett krav. Vi träffades i Milano i samband med Guldbollen och fick bra kontakt. Jag har varit angelägen om att  Zlatan ska känna förtroende i relationen med Sportbladet efter det som varit. Han har aldrig krävt att det är jag som ska göra intervjuerna, det är jag som har föreslagit.

Vill han godkänna intervjun innan den publiceras?

– Vid båda intervjuer har jag erbjudit Zlatan att läsa sina citat. Han har tackat nej, han har aldrig krävt att få godkänna intervjun. Zlatan är en rak och konsekvent person med en mycket klar uppfattning om vad som bygger och vad som river förtroende. Det har inget att göra med krav på kontroll från hans sida. Han läser av dig och ditt beteende och agerar därefter. Det är en imponerande hållning från en person i hans extrema situation, om du frågar mig.

Hur viktigt är det för Aftonbladet att Zlatan pratar med er igen?

– Det är mycket viktigt. Zlatan är på toppen av den moderna världsfotbollen, det är en unik epok i svensk idrottshistoria. Självklart är vi intresserade av vad han kan berätta om sin fotboll och sitt liv.

Ni är ensamma om en intervju med Zlatan i svensk media i dag, dagen efter prisregnet över honom på galan i Italien. Hur ser du på det?

– Det är kul och gör mig stolt och glad. Det hjälper oss att vara det vi vill vara: nyhetsledande på de stories som gör skillnad.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.