Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin och Mattsson gör historisk podcast

Publicerad: 22 april 2013, 05:51

Jan Helin och Thomas Mattsson gör en podcast ihop.

Nya tider: Kvällstidningscheferna jobbar ihop och har till och med blivit kompisar! Aftonbladets Jan Helin och Expressens Thomas Mattsson släppte i går det första avsnittet av sin gemensamma podcast. – Det känns lite historiskt, detta, säger Sigge Eklund som klipper podden.


Ur led är tiden...

Historiskt har Aftonbladets och Expressens chefredaktörer varit fiender. Men glöm allt gammalt groll rivalerna emellan. De nuvarande chefredaktörerna funkar så bra ihop att de till och med gör en egen podcast tillsammans. Första avsnittet rullade ut i går.

Medie- och podcast-profilen Sigge Eklund, har fått i uppdrag att klippa materialet.

– Jag tackade ja direkt när de bad mig att klippa. Det känns lite  historiskt, detta. Jag har ju jobbat på Aftonbladet och vet hur djupt  rotad konkurrensen är mellan tidningarna. Samtidigt är det en ny tid nu,  där tidningarnas största konkurrent inte längre är andra tidningar,  utan YouTube, webb-tv-tjänster och Instagram och allt annat som drar i  konsumenterna. Därför är det smart av Mattsson och Helin att  kommunicera med varandra. Att de dessutom väljer att göra det inför publik gör dem  till två väldigt moderna chefredaktörer, och skänker podden ett  symbolvärde, säger Sigge Eklund till Resumé.

Vem var det som kom med idén?
– Det var Jan Helin som kom på idén, och Mattsson sa ja på stående fot.

– Egentligen  är det naturligt att de testar detta. De har ju båda varit tidiga med  twitter, med att blogga, med ny teknik. De är fascinerade av   podcastfenomenet och nyfikna.

Jan Helins och Thomas Mattssons tanke är att inte marknadsföra podcasten utan låta den sprida sig viralt.'

Första avsnittet recenseras av Resumés bloggare Ulrika Good HÄR

Här hittar du podcasten

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.