Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin rasar mot Expressens granskning

Publicerad: 31 maj 2017, 14:44

Foto: Kristina Sahlén

I morse publicerade Expressen uppgifter om att SVT gjort förluster på uppemot 100 miljoner kronor vid samarbetet med MTG om att sända hockey-VM. Nu rasar SVT:s programdirektör Jan Helin mot uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

SVTSporträttigheterExpressenJan Helin

Resumé återpublicerade i morse de uppgifter Expressen hade om att SVT vid köpet av sändningsrättigheterna till hockey-VM gjort en förlust på närmare 100 miljoner kronor. Nu rasar SVT:s programdirektör Jan Helin mot uppgifterna som han anser vara tendentiösa och undermåliga.

Expressen menade att det var i och med affären med MTG, där man kom överens om att sända hockey-VM vartannat år, som förlusten gjordes. Uppgifter som Helin kraftigt dementerar.

– 2015 köpte SVT rättigheten till hockey-VM 2018-2023. Redan då fanns avsikten att dela rättigheten med en annan aktör genom en försäljning. Det är internationellt såväl som i Sverige en normal hantering av sporträttigheter av hockey-VM:s kaliber. Självklart lämnar vi inte ut detaljer om affärsuppgörelser. Men mot bakgrund av den undermåliga och tendentiösa journalistiken kring detta vill jag bidra med grundfakta: SVT har inte gjort någon förlust i och med affären. Vi är mycket glada över partnerskapet med MTG. Vi är kort sagt två nöjda parter här, säger Jan Helin i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.