söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin ryter till mot Weidmo Uvell

Publicerad: 12 oktober 2015, 09:03

Jan Helin och Rebecca Weidmo Uvell.

Nu svarar Aftonbladets publisher Jan Helin på förra veckans attack på tidningens löner från Slöseriombudsmannen Rebecca Weidmo Uvell. Han rasar mot att hon la ut hans och tidningens politiska chefredaktör Karin Petterssons gatunamn på sin blogg. – Gränsen går ta mig fan vid att man lägger ut motdebattörers adresser, säger han i podden Mattsson & Helin.

Ämnen i artikeln:

Mattsson Helin podcastJan HelinRebecca Weidmo Uvell

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var efter att Karin Pettersson i en ledarkrönika noterade att Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne tjänade 400 000 kronor i månaden som Rebecca Weidmo Uvell la ut vad flera medarbetare på Aftonbladet tjänade på sin blogg, tillsammans med namn på Jan Helins och Karin Petterssons gator och skärmdumpar på en bostadsannons i närheten av var Karin Pettersson bor.

Det har fått Jan Helin att reagera kraftigt i den senaste podden – och menar att "topplocket" går i samband med att hon lägger ut namnet på hans gata.

– Vad i hela friden gör Rebecca Weidmo Uvell när hon lånar hela uttrycket från Avpixlat och trollvärlden och sen ska spela upprörd över att man betraktar henne som ett troll. Så där beter man sig inte. Det är ett jävla sätt för en person som försöker vara respekterad. Jag har svårt med respekten om jag ska vara ärlig, säger han i Mattsson & Helin.

Det hela har genererat en mängd hot via twitter.

– Hon vet vilka problem det här är. Hon ska se min feed som fylls med de här idioterna från undervegetationerna. Som hotar mig, mina ungar, slänger iväg bilder. Det borde hon veta om hon vill bli tagen på allvar i den här debatten. Man beter sig inte så. Jag har full respekt för att hon vill kritisera och ta upp Karins lön eller min lön – det är inga konstigheter. Men gränsen går – och nu använder jag en svordom – ta mig fan vid att man lägger ut motdebattörers adresser. Sen håller hon på i ett patetiskt försvar och säger att hon aldrig skrev ut numret. Vi fattar väl signalen.

Han får medhåll av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson som konstaterar:

– Det är trams.

Rebecca Weidmo Uvell tog senare bort informationen om gatunamnen, men då hade inlägget redan fått stor spridning. Så här sa hon till Resumé i förra veckan när vi skrev om lönebråket:

"Jag tog bort gatunamnet inklusive en bild för att diskussionen i dag inte skulle handla om något som dumt som en påstådd adress, som aldrig funnits, utan sakfrågan. Det har ingenting med DN Ledare att göra, faktum är att jag tvekade om jag ens skulle göra det för att folk som du i efterhand skulle påstå det. Vilket sedan hände. Jag vill att diskussionen ska handla om hyckleriet".

Det hela fick också Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin att reagera. Han twittrade: "Ändå imponerad av Hanne Kjöllers markering mot det bloggande rövhålet".

– Hon beblandar sig med någon slags blåbrun röra när hon beter sig på det där sättet – det är pretty fucking far from ok. Sen kan jag hålla med om att det är ett dumt ordval att kalla någon för rövhål. Men det kommer från en affekt – att man kan känna sig frustrerad över att någon beter sig på det sättet som hon gjorde, säger Jan Helin i podden.

Rebecca Weidmo Uvell vill inte kommentera kritiken.

"Jag ser ingen anledning att kommentera smutskastning, oavsett varifrån den kommer", skriver hon i ett mejl till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev