Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Helin toksågar JK

Publicerad: 9 september 2010, 14:44

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin går till hårt angrepp mot JK i sin blogg. Anledning är att myndigheten misstänker att hemliga uppgifter i Assange-utredningen ska ha läckts till tidningen.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJulian AssangeJan Helin

Jan Helin. Foto: Tobias Rydergren.

Justitiekanslern utreder nu om brott mot tystnadsplikten har begåtts i samband med att Aftonbladet fått tag på ett förhörsprotokoll med anknytning till Julian Assange-fallet. Sekretessbelagda uppgifter ska då ha blivit offentliga. Till TT säger JK Anna Skarhed:

– Det finns en misstanke om att någon tjänsteman hos polisen eller åklagaren kan ha lämnat ut detta.

Enligt henne ska Jan Helin ha kontaktat polisen och berättat att tidningen hade tillgång till förhöret. Något som är fullständigt fel, enligt honom.

”Jag har aldrig pratat med polisen i ärendet. Än mindre upplyst polisen om vilket källmaterial Aftonbladets redaktion har” skriver Jan Helin.

Sedan fortsätter han med sågningen av JK och polisen, som han kallar för ”Kling och Klang”. Enligt honom ligger endast helt vanligt journalistiskt arbete bakom hela historien. Tidningens reporter gick till Polismyndigheten i Stockholm och begärde ut de aktuella handlingarna. Juristen valde att lämna ut den information som var offentlig medan sekretessbelagda detaljer maskerades.

”Misstankarna hos Kling och Klang om att någon tjänsteman hos polisen lämnat ut handlingar är alltså mycket välgrundad” skriver han och fortsätter:

”Det är direkt pinsamt att myndigheter som JK i samarbete med Kling och Klang mystifierar en helt normal och öppen process och i blotta oförståndet sprider felaktiga sakuppgifter via TT som misstänkliggör mig och polisen i största allmänhet”.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.