Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hemnets nya konkurrent - som LinkedIn för bostäder

Publicerad: 17 juni 2015, 11:26

Qribly är en ny bostadssajt där användarna gratis bygger sin egen husprofil.

För alla som går i köptankar finns nya bostadssajten Qribly som är gratis för användarna och som tar upp kampen med Hemnet och Blocket Bostad.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-KurirenBlocket BostadHemnet

Samtidigt som mediejättarna slåss om att få köpa den populära bostadssajten Hemnet har det kommit en ny uppstickare till stan. Åtminstone till Eskilstuna där Qribly, i samarbete med Eskilstuna-Kuriren, testkör sin nya digitala bostadstjänst.

Målet är att sänka den mentala tröskeln när det gäller bostadsköp och bostadsförsäljningar och öka antalet bostadstransaktioner.

Grunden för Qribly är offentliga uppgifter som till exempel prisuppskattningar, försäljningshistorik och värderingar.

– Vi gör data tillgängligt på ett enkelt sätt, data som normalt bara banker och mäklare har daglig tillgång till, och vi försöker kombinera så många datakällor som möjligt, förklarar Olle Bodelius, produktansvarig på Qribly för Eskilstuna-Kuriren.

Förutom skelettet av information som tillhandahålls av Qribly kommer även användare som är intresserade av att sälja sin bostadsrätt eller villa att kunna fylla på med egna uppgifter.

Alla villor (än så länge inte bostadsrätter och just nu bara i Eskilstuna) finns redan på Qribly men som registrerad användare kan man ta kontroll över sin egen bostad och börja förbereda sin försäljning.

Det kommer inte gå att få bort sin bostad från Qriblys sajt men Olle Bodelius tror inte att frågan om integritet kommer att bli ett problem.

– Det är klart att det alltid finns en risk, men redan i dag släpper ju många lokala medier till exempel lagfarter med såväl prisuppgifter som namn på köpare och säljare. Vi kopplar till exempel inte ihop bostäder med namn, såvida man inte själv vill det, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.