Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Henemark fick 200 000 av Expressen

Publicerad: 12 November 2010, 09:33

Resume.se kan avslöja att Camilla Henemark fick 200 000 kronor av Expressen för att tala ut om sin affär med kungen. – Om Expressen betalat är det en flyttad gräns. I det här fallet finns bara hennes ord att gå på, jag menar att hennes berättelse blir korrumperad om du betalar för den, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetThomas MattssonDen motvillige monarkenJan Helin

Expressens löpsedel i dag.

I boken ”Den motvillige monarken” pekades Camilla Henemark ut som kungens älskarinna – i dag talar hon ut om sin affär med kungen i en stor intervju i Expressen.

Enligt en källa till Resume.se fick Camilla Henemark 200 000 kronor av Expressen för sin story.

Att betala någon för en otrohetsstory är exceptionellt i Sverige.

– Om Expressen betalat är det en flyttad gräns. I det här fallet finns bara hennes ord att gå på, jag menar att hennes berättelse blir korrumperad om du betalar för dem, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, till Resume.se.

Aftonbladet var också intresserad av en intervju, men ville inte betala några pengar. Enligt Helin har Henemarks agent vädjat om att lämna henne i fred för att hon mår så dåligt.

– Jag kan inte veta om Expressen betalat. Men i våra diskussioner med Henemark och hennes agent har vi förstått att det funnits ett bud om pengar för en intervju. Vi har meddelat att vi inte kommer att betala, säger Jan Helin.

Thomas Mattsson:

– Som vanligt noterar jag att det, än en gång, till branschmedia sprids obekräftade rykten om Expressen när vi publicerar ett exklusivt material som konkurrenten inte har. Jag avstår från att spekulera om det, och konstaterar bara att vi aldrig – oavsett om det gäller Zlatan Ibrahimovic, Mona Sahlin eller för den delen Camilla Henemark – kommenterar hur vi arbetar eller får information.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.