Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Henemark hotar stämma DN

Publicerad: 11 oktober 2012, 06:26

En skärmdump från DN:s sajt.

I går spekulerade flera medier kring i fall Camilla Henemark skulle bli stämd eller inte med anledning av att hennes kommande självbiografi hänger ut kända svenska män som varit hennes sexpartners med namn. Nu hotar Camilla Henemark att stämma DN. Enligt henne finns det flera felaktigheter i en lång intervju med Camilla Henemark som blev mest läst på dn.se i går.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCamilla Henemark

Under onsdagen gavs Camilla Henemarks kommande självbiografi "Adjö det ljuva livet" mycket stor uppmärksamhet i svenska medier. Flera artiklar resonerade kring i fall namnpubliceringen av Camilla Henemarks sexpartners skulle kunna få henne stämd.

Nu hotar Camilla Henemark att stämma Dagens Nyheter. Det är en lång intervju som publicerades på dn.se i går och blev den mest lästa artikeln som hon reagerar mot.

– Det är massor i artikeln som inte stämmer. Jag kommer att stämma DN, sade Camilla Henemark till Aftonladet i går.

I den omstridda biografin över Carl XVI Gustaf "Den motvillige monarken" beskriver Camilla Henemark sin relation med kungen i kapitlet "Älskarinnan". I den artikel som DN publicerade i går tar skribenten utgångspunkt i kapitlet.

Till Aftonbladet säger Camilla Henemark att DN-journalisten Anna Bodin har ryckt ut delar av hennes berättelse från "Den motvillige monarken". Detta trots att det ska ha funnits en överenskommelse om att intervjun skulle baseras på information från hennes egen självbiografi "Adjö det ljuva livet".

– Jag vill att de uppgifter som publiceras ska vara de jag skriver i boken, inte något annat, sa Camilla Henemark till Aftonbladet då.

Hovets presschef Bertil Ternert avstod i går från att kommentera DN:s artikeln när Aftonbladet bad honom.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.