Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hennes förlag ger ut Nobelvinnaren

Publicerad: 9 oktober 2008, 11:56

Det blir den franska författaren Jean-Marie Gustave Le Clézio som tar hem årets nobelpris i litteratur. En vinstlott för lilla Elisabeth Grate Förlag som gett ut hans tre senaste böcker på svenska.


Elisabeth Grate. Foto: Christoffer Grate

Jean-Marie Gustave Le Clézio var en oväntad vinnare. Få av förhandstipsen hade den franska författaren som favorit. I dagsläget finns inte en enda bok av honom på svenska hos nätbokhandeln Adlibris.

Inget av de stora bokförlagen har heller gett ut Jean-Marie Gustave Le Clézios böcker de senaste åren. Istället är det lilla Elisabth Grate Förlag på södermalm i Stockholm som gett ut de tre senaste böckerna från den franska författaren på svenska.

Norstedts gav 1995 ut Jean-Marie Gustave Le Clézios ”Vandrande stjärna”. Tidigare har förlaget Geber gett ut den färska pristagaren.

Resume.se har försökt komma i kontakt med Elisabeth Grate. Men telefonen har tutat upptaget sedan priset tillkännagavs. Expressen.se har haft större lycka.
– Det är helt underbart, säger Elisabeth Grate till Expressen.se.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.