Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hennes selfie – redan en klassiker

Publicerad: 10 december 2013, 22:41

Selfien tar plats i föga smickrande ”Selfies at Funerals”

Selfien från i går är redan en klassiker. Helle Thorning-Schmidt tar glatt en bild på sig själv, flankerad av den leende duon Barack Obama och David Cameron – under minnesceremonin för Nelson Mandela i Johannesburg.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaSelfieMichelle ObamaDavid Cameron

Under den senaste tiden har smaklösa selfies varit ett omdiskuterat ämne, belyst i Resumé i två artiklar nyligen (läs här och här).

Bilden på när Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt under minnesceremonin för Mandela tar en selfie, där Barack Obama och David Cameron på platserna bredvid är med på noterna, har nu lagts till i bloggen Selfies at Funerals, som nu avslutas – senaste inlägget blir svårt att toppa.

”Our work here is done”, konstaterar personen bakom bloggen. Även om det inte var en begravning platsar den redan världsberömda selfien i ”Selfies at Funerals”, eftersom det handlade om en avskedstillställning.

På fotot, som spridit sig som en löpeld på nätet, ser man hur Michelle Obama respektfullt följer ceremonin för den legendariske frihetskämpen, medan de andra bredvid roar sig med selfien.

”It was awkward, being at a memorial service and all”, skriver Business Insider.

Men det ska sägas att det rent allmänt var mer feststämning än sörjande på fotbollsarenan.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.