Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hennes skilsmässa råkade sammanfalla med min egen”

Publicerad: 3 augusti 2012, 08:28

Filippa Reinfeldt och Olof Brundin är bekanta, men romansryktet är inte sant, menar Olof Brundin.

Foto: Resumé.

Olof Brundin, informationschef på Schibsted Sverige, är en av alla personer som på senare tid pekats ut för att ha en romans med Filippa Reinfeldt. – Det är en fullständigt absurd uppgift och jag har inte en aning om hur ryktet uppstått. Det enda är väl att hennes skilsmässa råkade samanfalla med min egen, ha ha, säger Olof Brundin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinFilippa Reinfeldt

I samband med Almedalsveckan skrev Aftonbladets politiska kommentatoror Lena Mellin att det skvallras mer än någonsin inom politiken.  Detta har blivit tydligt i samband med makarna Reinfeldts separation och skilsmässa.

"Ena sekunden har Filippa Reinfeldt ­träffat en säkerhetspolis. Nästa är det en UD-­anställd. Eller sångaren och vikingavurmaren Martin ­"E-Type" Eriksson. ­Eller Schibsted Sveriges informationschef Olof Brundin. Och några till. På samma sätt ligger det till med ­Fredrik Reinfeldt. Mycket säkra källor, ­säger de som hör av sig, gör gällande att han numera sällskapar med jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP), arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M), energiminister Anna-Karin Hatt (C), sin presschef Roberta Alenius eller författaren och journalisten Lena Sundström. Eller ­ytterligare en handfull kompetenta damer i sina bästa år.", skrev Lena Mellin.

Olof Brundin fick höra ryktet om sig själv och Filippa Reinfeldt första gången i våras.

–       Jag fick höra det på en lunch i södra Frankrike via en veckotidningsdrottning som sa till mig att att det var den största snackisen på redaktionen hemma i Stockholm, säger Olof Brundin.

Han skrattar mest åt det.

–       Skvaller är skvaller och det får man bjuda på. Det har funnits i alla tider. Förr var det på kyrkbacken, nu är det i sociala medier. Jag är tillräckligt luttrad för att inte låta mig uppröras.

Han menar att uppgiften är helt tagen ur luften.

–       Jag har träffat Filippa Reinfeldt vid olika tillfällen i professionella sammanhang. I våras träffade jag henne på stan också, innan separationen var känd. Då hälsade vi och pratade i tre minuter. Det enda jag kan tänka mig som kan ligga bakom ryktet är att hennes egen skilsmässa sammanföll med min, ha ha, säger Olof Brundin.

Lena Mellin frågar sig i sin artikel om ryktena är till för att skada Filippa eller Fredrik Reinfeldt, eller om det mer handlar om att göra sig själv viktig och insatt.

Tror du att ryktet på något sätt är illvilligt?
– Nej, det är nog vanligt glatt skvaller som människor ägnat sig åt i tusentals år. Jag skvallrar själv, det gör väl alla. Det finns ett mänskligt behov av att skvallra, och romansskvaller är ofta extra kul. Och ingen är lika säker på att det är sant som uppgiftslämnaren själv.

Som gammal kvällstidningsjorunalist på Aftomnbladet har Olof Brundin själv jobbat med att reda ut sanningshalten i rykten.

Han minns bland annat allt vilt skvaller om Olof Palme.

– Det fanns väldigt mycket skvaller om Palmes kärleksliv, allt från Shirley MacLaine till Arja Saijonmaa.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.