Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Henrik Schyffert blev mordhotad efter inläggen i sociala medier

Publicerad: 26 oktober 2016, 05:50

Henrik Schyffert.

Foto: Morgan Norman/Wikimedia Commons

Inläggen om flyktingkrisen födde en våg av hat mot Henrik Schyffert, Stampens rekonstruktion fortsätter trots tidigare kritik Donald Trump testar live-tv på Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Henrik SchyffertKim KardashianDonald Trump

Henrik Schyffert blev mordhotad efter inläggen i sociala medier
Komikern och medieprofilen Henrik Schyffert har varit en aktiv debattör i sociala medier. Framför allt i frågan om flyktingkrisen och mänskliga rättigheter. Hans inlägg har ofta fått mycket stor spridning, men baksidan har också varit kännbar. I en intervju med DN berättar han om hatet och hoten som riktats mot honom.
– Jag fick polisanmäla mordhot, de var i min trappuppgång och klottrade "Vi vet var dina barn bor". Då var det lite läskigt. Men så insåg jag att de är typ 150 personer som är aktiva, och ställer man dem utanför Coop i Katrineholm och låter dem skrika i en megafon är det ju inte så farligt. Men det är läskigt att få den hatväggen mot sig, säger Henrik Schyffert till tidningen.

Han tror att personerna som hotade honom var besvikna på att en kille från "deras lag" sade emot dem.
– Som att folk blir så arga när Sven Melander försvarar Zara Larsson. Han är en stor, vit, skånsk, sextioårig man. "Han borde ju vara med oss!", säger Schyffert till DN.

Stampens rekonstruktion fortsätter trots kritik
På förhand var flera fordringsägare kritiska till villkoren för Stampens ackord. Men ingen har överklagat beslutet, vilket betyder att rekonstruktionen i Stampen Local Media fortsätter enligt plan. Nästa steg är att de beslutade ackorden ska genomföras och fokus riktas mot nya avtal med koncernens banker, vilka de har skulder på 385 miljoner kronor till, rapporterar TT.

Kim Kardashian släpper stämning mot skvallersajt
Resumé har tidigare rapporterat om Kim Kardashians stämning mot skvallersajten Mediatakeout, som påståd att hon bluffade rånet i Paris. Nu har hon dragit tillbaka sin stämningsansökan sedan parterna förlikats.
"Frågan har lösts till båda parters ömsesidiga belåtenhet. Följaktligen har vi frivilligt dragit tillbaka åtgärden i dag", skriver hennes advokat Andrew Brettler i ett mejl till Reuters enligt CNN.

Donald Trump kör live-tv på Facebook...
Det har spekulerats i att Donald Trump kommer att starta en egen tv-kanal efter valet, som han ser ut att förlora, för att kapitalisera på engagemanget kring honom. Men redan nu testar han att sända i nya format. Tidigare i veckan använde hans kampanj Facebook Live för att sända programmet "Trump Tower Live" med senaste nytt, rapporterar Adage. En försmak av vad som komma skall?

...och gör hotellreklam under valspurten
Donald Trump har vid flera tillfällen passat på att blanda ihop politiken med sina affärer, vilket han kritiserats för. Igår var det dags för smygreklam igen när han i Miami fokuserade mer på att göra reklam för det Trumpägda hotell som öppnar i Washington DC i morgon, skriver Washington Post.
– Jag tror att det kan bli ett av de bästa hotellen i världen, sa Trump.

Kampanjchefen: Folk ber mig radera Trumps Twitter
Kellyanne Conway blev Donald Trumps kampanjchef i augusti som tredje person på posten. I en intervju med CNN berättar hon att hans twittrande är det som genererat mest problem, vid sidan av anklagelserna om sexuella övergrepp.
– Folk säger på fullt allvar "Kan du inte radera hans Twitterkonto?". Men jag tänker inte radera det, det är inte min sak att ta ifrån en vuxen man hans Twitterkonto, säger hon till CNN.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.