Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Henrik Schyffert sparkade E-Type – från ZTV

Publicerad: 29 juli 2015, 08:51

Plötsligt en dag låg E-Types saker nedpackade i kartonger bredvid skrivbordet. Då hade han fått sparken av Henrik Schyffert

Foto: Ulf Berglund / Pressbild

När komikern var 23 år visste han inte hur man skulle bete sig som chef. Så han sparkade tv-kanalens profiler. Det framgår av kvällens avsnitt av Retro i SVT.


Ämnen i artikeln:

ZTVSVTHenrik Schyffert

I kvällens avnitt av programmet Retro i SVT berättas historien om den hippa tv-kanalen ZTV:s glansdagar. Kanalen fostrade flera kända svenska programledare som senare gått vidare i karriären. Aftonbladet har tagit del av kvällens program.

När Henrik Schyffert, då 23 år, anställdes som tv-chef började han med att ge flera av kanalens profiler sparken. Martin "E-Type" Eriksson var en av dem.

Plötsligt en dag låg hans saker nedpackade i kartonger bredvid skrivbordet. E-Type fick aldrig någon förklaring till varför han förlorat jobbet.

– Nej, men om man följer min och Schyfferts karriär så finns det inte många gemensamma nämnare. Han var ju ganska ung också, det är så jävla likt Kinnevik att sätta en 23-åring som chef. Sedan gick ju kanalen åt helvete också, säger E-Type till Aftonbladet.

Henrik Schyffert förklarar saken med att han som 23-åring inte visste hur man gjorde när man var chef.

– Jag hade sett chefer på tv och de sparkar folk, så jag tänkte att det var det man skulle göra, säger han.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

ZTVSVTHenrik Schyffert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.