Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Herlitz fick "hotsamtal"

Publicerad: 16 februari 2011, 08:45

Konflikten mellan Dagens Nyheter och Moderaterna är nu ett öppet faktum. Gårdagens pressmeddelande väcker starka reaktioner, och nu berättar DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz att hon tagit emot hotfulla samtal från Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius. – Hon ringde mig några minuter innan hon skulle skicka som för att hota mig att agera, sade hon i P1 Morgon.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzFredrik ReinfeldtSofia Arkelsten

Gunilla Herlitz. Foto: Sören Andersson.

Åsikterna går kraftigt isär om vad som egentligen är rätt och fel. Moderaterna hävdar att DN ger en felaktig bild i sin intervju med statsministern. I ett pressmeddelande som skickades ut igår skrev partiet att rubrikerna i DN inte har täckning. DN hävdar å sin sida att man inte har gjort fel.

Konflikten eskalerade i morse när Gunilla Herlitz debatterade med moderaters partisekreterare Sofia Arkelsten i P1 Morgon. Enligt DN:s chefredaktör har Fredrik Reinfeldts pressekreterare ringt ett hotfullt samtal innan pressmeddelandet publicerades igår.

– Hon ringde mig några minuter innan hon skulle skicka som för att hota mig att agera, sade hon i P1 Morgon.

Sofia Arkelsten medger att partiet har varit i kontakt med tidningen vid ett flertal tillfällen. Men hon tror inte på anklagelserna som Gunilla Herlitz framför.

– Det har jag väldigt svårt att tro. Jag kan konstatera att vi har kontaktat nyhetschefen både måndag och tisdag för att ställa allt till rätta.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.