Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Herlitz nya affärsledning för DN, Expressen och DI

Publicerad: 2 oktober 2014, 09:07

Gunilla Herlitz formerar styrkorna.

Foto: Andreas Elgstrand.

Gunilla Herlitz, vd för Dagens Nyheter, Dagens industri och Expressen samt ansvarig för affärsområdet News Sweden, har utsett en ny affärsledning för de tre tidningarna.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzExpressenBonnier News

Den nya affärsledningen omfattar fem funktioner.

DN:s upplagechef Pär Roosvall blir anvarig för läsarintäkter, DN:s ekonomichef Eva Stoppel blir ekonomiansvarig, DI:s Henrik Stangel blir ansvarig för annonsaffären, Charlotte Svensson (CIO på DN, DI och Sydsvenskan) blir it-ansvarig och Magnus Janson HR-ansvarig.

News affärsledning blir också ledning för DN, Expressen och DI – i respektive fall förstärkt med chefredaktören och en ekonomiansvarig.

Magnus Janson blir också personalansvarig för koncernhögkvarterets snart 30 anställda samt ansvarig för centrala arbetsgivarfrågor.

Det är alltså dessa som Gunilla Herlitz delegerar till och som ska hitta samordningsvinster mellan de tre tidningarna.

– Det är en ny konstruktion eftersom jag är vd för de tre tidningarna. Men det är ju inte så att jag har tre olika jobb – jag har ett, säger Gunilla Herlitz till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.