Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Herlitz tar styrelseuppdrag

Publicerad: 15 augusti 2016, 12:34

Gunilla Herlitz.

Foto: Andreas Elgstrand

Bonnier News avgående vd Gunilla Herlitz har valts in i Marginalen Banks styrelse.


Ämnen i artikeln:

DNGunilla HerlitzExpressenBonnier NewsDagens Industri

I februari tidigare i år satte mediebranschen morgonkaffet i halsen då Gunilla Herlitz lämnade Bonnierkoncernen efter 30 år.
– För mig väntar nu en friare tillvaro, sa hon då och indikerade senare i en intervju med Resumé att hon kan tänka sig att jobba med andra branscher än media.

Mycket riktigt ger hon sig nu ut på nya fält. I samband med dagens extrainsatta bolagsstämma valdes Gunilla Herlitz in som styrelseledamot i Marginalen Bank.
– Jag ser fram emot att ingå i styrelsen i Marginalen Bank som mycket framgångsrikt har vuxit sig allt starkare. Det ska bli mycket spännande att vara med och utveckla banken ytterligare. Att banken är entreprenörsdriven med Ewa Glennow som ägare betyder att Marginalen Bank kommer fortsätta att vara en innovativ utmanare på marknaden, säger hon i en kommentar.

Ewa Glennow, vd på Marginalen:
– Gunilla Herlitz förmåga att skapa framgångsrika affärskoncept samt kvalitativt innehåll som intresserar och aktiverar människor är mycket värdefull för banken, där relationen med kunden blir allt viktigare ju längre digitaliseringen fortskrider. Hennes kunskaper om den digitala omvandling tidningsvärlden genomfört är givetvis också betydelsefulla för oss.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.