Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Herlitz vill få till möte med regeringen

Publicerad: 30 oktober 2012, 08:13

Gunilla Herlitz

Foto: Resumé

DN:s chefredaktör och vd Gunilla Herlitz vill stämma träff med regeringen. Orsaken är att hon anser att rikstäckande tidningar kommer att tvingas lägga ner utgivningen i glesbygden om inte Presstödsnämnden bidrar till att skapa jämnare villkor för distribution.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Det är i en skrivelse till regeringen uttrycker Gunilla Herlitz sin önskan. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

DN:s vd och chefredaktör vill tillsammans med tidningens distributionschef Stina Morlin få till ett möte med kulturdepartementet för att visa problematiken med distributionskostnaderna och dess konsekvenser:

"Jag känner stor oro över de allt högre distributionskonstnaderna för de riksspridda morgontidningarna", uttrycker Gunilla Herlitz i skrivelsen

och fortsätter att understryka systemet svagheter:
"Samdistributionssystemet fungerar inte som det är tänkt, att stimulera till så stor spridning av dagstidningar som möjligt genom lika villkor för tidningsdistribution".

Gunilla Herlitz anser att systemet får värst skadeverkningar för rikstidningarna som har högre distributionskostnader än lokaltidningarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.