Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Heta mediestartups att hålla koll på

Publicerad: 14 februari 2017, 15:48

Signal Signal är ett "Google Alerts" för talmedier.

Foto: Mostphotos

Signal Signal och Ifrågasätt är två mediestartups som vill revolutionera branschen. Denna vecka undersöker Resumé Insikt Media deras affärsmodeller och chanserna att lyckas.

Ämnen i artikeln:

Signal SignalMediaInfluencer marketingResumé InsiktMediebranschenKommentarerInfluencersResumé Insikt Media

Nu är det premiär för avsnittet ”Nystartat” i Resumé Insikt Media där vi intervjuar Sveriges mest intressanta startups inom medie- och kommunikationsbranschen. Först ut är mediebevakaren Signal Signal och kommentatorsplattformen Ifrågasätt.

Signal Signal beskrivs som ett Google Alerts för talmedier och har precis lämnat Stings acceleratorprogram. Genom att analysera omnämnande i radio, podcasts, tv och på Youtube kan de hjälpa varumärken att hitta influencers. De kan även vara behjälpliga vid krissituationer då företag snabbt behöver identifiera vad som sägs.

De traditionella mediebevakarna utmanas rejält. Men för att få till en bra tillväxt bör Signal Signal sätta en prismodell som passar både större och mindre företag. Och hur uppfattas ironi?

***

Att kommentarsfälten inte bidrog till den öppna debatt man i internets begynnelse hoppades på har varit tydligt i flera år. Startupen Ifrågasätts grundmål just att förbättra debattklimatet och göra det möjligt för seriösa nätdebatter. Flera mediehus uppges vara intresserade, varav Fokus redan hoppat på utvärderingsavtal.

Att Ifrågasätt vill moderera med hjälp av en automatisk tjänst väcker dock frågor. Hur kommer det automatiska systemet att fungera? En trubbig tjänst som rensar bort missförstådda kommentarer kommer leda till att både publicister och användare blir irriterade.

Vill du ha fler analyser och intervjuer? Prenumerera på Resumé Insikt Media.

Övrigt i brevet:

BAKOM RUBRIKERNA
* Kommer Axel Springers Upday ge Schibsteds Omni konkurrens?
* Efter spruckna Schibsted-alliansen – nu gör Mittmedia en lågprisexpansion (”håll dina vänner nära, men dina fiender ännu närmare?”)

SVAR FRÅN…
Emanuel Karlsten, journalist och programledare

LÄSVÄRT
Udda partnerskap, programmatic och live

ÅRETS…
Mest innovativa företag

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev