Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hetsad av Expressen strax före kollapsen

Publicerad: 28 november 2011, 10:14

Björn Gustafsson i "Skavlan" i fredags.

Foto: SVT.

I fredagens Skavlan berättade Björn Gustafsson om sin kollaps för tre år sedan. Enligt Gustafsson var det en fotograf från Expressen som hetsade honom strax före sammanbrottet. – Jag tyckte att det kändes respektlöst, sa Björn Gustafsson i ”Skavlan”.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Björn Gustafsson var mediernas kelgris efter genombrottet som komiker i Melodifestivalen 2008.

Men till slut blev det för mycket. Han kollapsade och det tog en lång tid innan han åter var tillbaka i rampljuset.

I Skavlan i fredags berättade han om hur journalister hetsade honom utanför hans lägenhet strax innan han bröt samman.

– Den dagen jag kollapsade…för jag får indikationer från kroppen att det inte är bra, men jag har inte reflekterat över stress innan…Det börjar med att jag får hugg i hjärtat, men jag tänkte bara att jag hade ätit dåligt. Mamma ringer också, då står journalisterna utanför hennes hus, och jag känner mig så omringad. De står utanför min lägenhet när jag kommer hem, och så står en med kamera från Expressen och börjar ta kort, klick klick klick. Då sa jag … ”nä, jag vill inte vara med”. Då fortsätter han bara , klick klick klick klick, och går närmare och närmare och närmare. Jag säger: Nej, det är bra”. Då är det en annan kille med mick som frågar ”Känner dig dig jagad” och han med kameran fortsätter att ta kort, säger Björn Gustafsson och fortsätter:

– Jag känner att jag börjar bli ledsen på riktigt. Men de forstätter och jag förstår liksom då att de vill bara ha en bild på när jag lackar ur, när jag blir arg.  

– Och då känner jag plötsligt att det här har jag inte bett om och säger ”jag vill inte göra någon bra intervju” och får svaret ”det är din plikt”. Jag visste inte det. Hade jag vetat det så…jag tyckte att det kändes respektlöst bara.

Expressens Thomas Mattsson hade ännu inte tillträtt som chefredaktör när händelsen inträffade.

– Jag vet inget om detta alls, men om det hade funnits en seriös kritik då hade jag säkert hört talas om det. Men det har jag alltså inte. Om det finns relevant kritik mot journalister förutsätter jag att den som är missnöjd kontaktar redaktionen i fråga, säger Thomas Mattsson till Resume.se.

Se inslaget i "Skavlan" här

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.