Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

#Hijabupproret trendar på Twitter

Publicerad: 19 augusti 2013, 11:40

Hijabupproret är ett hett diskussionsämne i sociala medier.

Den påstådda misshandeln av en höggravid trebarnsmor i Farsta – för att hon bar slöja – har utlöst #Hijabupproret i sociala medier. Detta efter en debattartikel i Aftonbladet i går. SVT-profilen Gina Dirawi är en av alla som poserar med hijab på sin profilbild.


#Hijabupproret, som nu trendar på Twitter, är ett av de stora diskussionsämnena i dag.

"Ta chansen & visa solidaritet! Vi alla har ett ansvar att backa upp varandra om någon behandlas illa!", twittrar SVT-programledaren Gina Dirawi som också meddelar omgivningen att hon betackar sig för kritik om hennes ställningstagande.

"Säg inte till MIG, att min religion förtrycker MIG, förbjud inte MIG att ta på mig det JAG vill. Är inte godkännandet vi vill ha, utan respekten", twittrar hon och fortsätter:

"Så jävla less på er som ska lära mig om vad jag ska tro på, vad jag ska ha på mig, vad som "farligt & förtrycker". Jag har en hjärna, tack",

Frilansjournalisten Sofia Mirjamsdotter är också positiv till Hijabupproret.

"Min tolkning av #hijabuppropet är att stå upp för allas rätt att klä sig hur de vill", twittrar hon. .

Ehsan Fadakar, chef för sociala medier på Aftonbladet, är mer kritisk:

"Läser om Hijabupproret. Intressant initiativ. Men glöm inte de flickor/ kvinnor i Sverige som tvingas bära slöja pga av traditionella hem"

Även mediechefen Kjell Häglund är tveksam:

"Och samtidigt som #hijabuppropet har stora positiva poänger så har det väl en baksida också? Reproducerar en patriarkalt religiös kvinnosyn?", twittrar han.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.