Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hipstermagasin i ny tappning

Publicerad: 16 januari 2013, 12:29

Mattias Vural, Mattias Alfborger och Daniel Redgert på Radar Magazine.

Radar Magazine kom ut förstå gången 2008. I dag re-lanseras den digitala hipstertidningen. Sajten har fått ett nytt utseende som ska förbättra funktionaliteten. Samtidigt breddas den redaktionella agendan.


Radar Magazines bevakningsområden är musik, mode, klubb och konst samt samhälle. Upphovsmännen hoppas att re-lanseringen nu ska kasta nytt ljus på det digitala magasinet.

– Vi tycker att det saknas en plattflorm där unga kreativa människor på riktigt kan inspireras. Våra skribenter och bloggare går i bräschen för trender och influerar sin omgivning – Radar Magazine är helt enkelt stället där du får koll på det du inte visste att du ville ha koll på. Nu är vi bättre än någonsin och bättre kommer det att bli, säger chefredaktören Daniel Redgert.

Bland bloggarna finns bland annat filmskaparduon Hannes Elltorp och Johannes Helgelin, artisten Thomas Stenström, konstnären Daniel Jouseff, fotografen Isabelle Minou, modeskribenten Ellen Claesson och illustratörsstudenten Rebecka Tollens.  

Dessutom har Radar Magazine knytit till sig redaktören och tillika juristen Jonas Holm, som har fyra skribenter till sin hjälp.

– Det mediala landskapet är i ständig förändring och vår ambition är att skapa en modern digital tidskrift som unga internetanvändare lätt kan ta till sig. Vi är ett upplevelsemagasin och vill både inspirera visuellt och i text. Radar Magazine är det första magasinet i sitt slag att använda sig av Responsive Web Design, vilket gör att sajten automatiskt förändras beroende på vilken skärmupplösning läsaren har, säger Daniel Redgert och fortsätter:

– Vi tar helt hänsyn till att våra läsare använder olika plattformar. 25 procent av dem som kommer till vår sajt är via mobila enheter och därför är det viktigt för oss att inte göra avkall på upplevelsen av Radar om du surfar via smartphone eller läsplatta.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.