Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hitta.se sparkar vd:n

Publicerad: 17 december 2010, 15:33

Schibsted-ägda Hitta.se sparkar vd:n Rui Brites de Sousa. Anledningen: ”Bristande förtroende från styrelsens sida”. Rui Brites de Sousa säger att det kommer som en blixt från klar himmel.


Ämnen i artikeln:

Rui Brites de SousaHitta.seSchibsted

Rui Brites de Sousa. Foto: Sören Andersson.

Styrelseordföranden Mats Eriksson tar med omedelbar verkan över och blir tf vd tills vidare, skriver Schibsted i ett pressmeddelande.

Schibsteds Sveriges ordförande Gunnar Strömblad vill inte gå in på närmare detaljer.

När fattade ni beslutet?
– Jag går inte in på kronologiska detaljer.

När brast förtroendet?
– Det går inte att säga exakt klockslag. Nu har vi tagit steget och det är alltid en process.

Rui Brites de Sousa har varit vd för Hitta.se i tre år.

– Jag vet faktiskt inte vad som har hänt. Inte mer än att styrelsen har sagt att jag har bristande förtroende hos dem och att jag av den anledningen är entledigad från min tjänst som vd, säger Rui Brites de Sousa.

Rui Brites de Sousa har varit konsult åt Hitta sedan 2005. Han har gått in som vd senaste tre åren. För honom kommer beskedet som en blixt från en klar himmel:

– Det kom väldigt plötsligt.

Hitta.se skickade i förra veckan ut information om att en anställd på företaget misstänks för att ha nyttjat företagskontot för att köpa datorer och annan elektronik åt sig själv. Hittas styrelseordförande Mats Eriksson uppgav bland annat att personen ifråga kunnat beställa saker på egen hand och att han också misstänker att utrustningen har sålts vidare.

Då ville man inte kommentera på vilken nivå i företaget personen jobbade, men klart var att denna hade rätt att beställa saker i företagets namn. Men Rui Brites de Sousa hävdar att hans avgång inte har något att göra med denna händelse:

– Jag har inget med det att göra annat än att det skedde under min tid som vd.

Uppsägningen gäller med omedelbar verkan.

Rui Brites de Sousa vill inte uttala sig om eventuella avgångsvederlag eller liknande. Han menar också att företaget har gått bra ekonomiskt under hans tid som vd:
– Det enda jag vet är att styrelsen har bristande förtroende för mig.

Hitta.se ökade sin omsättning med 23 procent i det tredje kvartalet, till 91 miljoner kronor, jämfört med samma period förra året. Ebita-resultatet ökade till 35 miljoner kronor under kvartalet (11), vilket gav en marginal på 38 procent.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.