Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hitta-vd:n lämnar för Schibsted-uppdrag

Publicerad: 21 november 2014, 08:57

Kent Edlund, Hitta

Foto: Hitta

Kent Edlund har fått ett uppdrag som Senior Business Manager inom Schibsted Growth. Han kommer närmast från en vd-roll för Hitta – han var även med om att starta bolaget.


Ämnen i artikeln:

HittaSchibsted GrowthMats Eriksson

– Vi växer oerhört snabbt. Med Kent Edlund får vi in än mer kompetens och erfarenhet. Jag är väldigt glad att han nu tar det här uppdraget hos oss centralt, säger Mats Eriksson, vd och affärsområdeschef för Schibsted Growth i en kommentar.

Schibsted Growth har en portfölj med 14 bolag och redovisade ett rörelseresultat på 152 miljoner kronor för Q1-Q3 förra året, vilket kan jämföras med 81 miljoner kronor för motsvarande period förra året.

Schibsted Growth har satsat på området som Personal Finance under det senaste året, men även internationaliserat bolag som Prisjakt och Lendo.

Kent Edlund får i uppdrag att utveckla både strukturen och arbetssättet för Schibsted Growth och han rapporterar direkt till just Mats Eriksson.
– Det är med blandade känslor jag lämnar Hitta efter många år, men jag är entreprenör och jag känner att Schibsted Growth är något jag vill vara med och utveckla, säger Kent Edlund i en kommentar.

Han var med om att starta Hitta och försäljningschefen Alexander Hannerland tar nu över vd-posten.

– Hitta är en starkt säljdriven organisation, och det ska bli en spännande utmaning att leda ett kvalificerat gäng in i framtiden, säger Alexander Hannerland.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.