Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hjältarna bakom drömscoopet

Publicerad: 26 januari 2012, 15:46

En gruppbild på redaktionen hos Västerbottens Folkblad som var avslöjade att Stefan Löfven blir ny partiledare för Socialdemokraterna.

Foto: Kenneth Sandelin.

Natten till torsdag gick Västerbottens Folkblad ut med nyheten om att Stefan Löfven blir ny partiledare för Socialdemokraterna. Nu har (S) själva haft presskonferens kring det hela: – Det kändes redan bra, men nu känns det ännu bättre i och med nyheten också är bekräftad, säger Daniel Nordström, chefredaktör på VF.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtStefan LöfvenVästerbottens Folkblad

Han berättar att han har blivit fullständigt nerringd under dagen.

Redaktionen som består av 28 personer firade drömscoopet med tårta:
– Jag har faktiskt inte hunnit smaka på tårtan själv. Men jag vill  återigen passa på att ge all kredd till det fina arbetet från  redaktionen, säger Daniel Nordström.

Det måste ändå kännas skönt. Stefan Löfvens mor bekräftade uppgifterna och sedan gjorde partiet samma sak?
– Jo, det kan inte vara bättre, säger Daniel Nordström.

Han kan till viss del köpa kritiken om att tidningen gav nyheten på tok för lite utrymme, men vill ändå lägga in en brasklapp:
– SVT skrev att vi hade en liten notis, men det var ändå en artikel på  fem spalter. Så någon liten skitnotis var det inte tal om, säger han.

Han berättar att man fick loss nyheten 21:30 igår och deadline för  tidningen var 22:45. Man var ändå tvungen att ha vissa överläggningar  kring Löfven-scoopet, vilket gjorde att arbetet drog ut på tiden:
– Vi hann inte ställa om fullt ut, säger Daniel Nordström.

Han poängterar också att toppnyheten om musen som fastnat i bankomaten har gett otroligt mycket läsande på webben:
– Musartikeln har blivit mycket citerad bara den. Så jag kan som sagt  konstatera att det är en riktigt bra dag på jobbet, säger Daniel  Nordström

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.