Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hjörne bryter tystnaden

Publicerad: 7 februari 2014, 11:08

Peter Hjörne.

Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Resumé avslöjade igår att Stampen befinner sig i djup kris och är i tuffa förhandlingar med bankerna, men huvudägaren Peter Hjörne vägrade att kommentera Resumés uppgifter. Peter Hjörne har nu i stället valt att gå ut i en större SvD-intervju där han bland annat diskuterar tavlor inköpta från Bukowskis.


Ämnen i artikeln:

Peter HjörneSvDStampen

– Det stämmer att bankernas experter granskar Stampen, men jag har ingen  överrock, det sade Stampens styrelseordförande Thomas Brunegård till  Resumé.

Uttlandet kom i samband med Resumés avslöjande om att bankerna har satt  koncernen under förmyndarskap, att bankerna också vill dra in en halv miljard  kronor av lånen och att man vill tvinga fram försäljningar.

Resumé sökte upprepade gångar huvudägaren Peter Hjörne för att få uppgifterna kommenterade, men han har hela tiden vägrat att svara.

Stampens huvudägare har nu i stället valt att gå ut i en större intervju med SvD efter där han diskuterar alltifrån tavlor inköpta på Bukowskis och vad  hans fem barn är sysselsatta med hans till  goodwillposter.

– En Simonsson. Jag hittade den på Bukowskis i Göteborg. Hon var så jädra vacker att jag var tvungen. Är det en mohairkofta hon har?, säger Peter Hjörne till SvD.

Han kommenterar också ekonomin.
– Vi är  inte ensamma med att sitta kvar på medietillgångar och det finns till  och med de som köper nu som inte är idioter, säger Peter Hjörne till SvD.

Han får  frågan om det inte är dags justera Stampens goodwillpost på 3,3  miljarder kronor som finns kvar efter tidigare förvärv. Svaret blir.

– Det är säkert så det kommer att göras. Du kommer se en goodwillnedskrivning, ja, säger Peter Hjörne till SvD.

Han vill dock inte svara på hur omfattande den blir utan det får man se när bokslutskommunikén kommer.

–  Det kommer från tidningsförvärven naturligtvis. Nu ska jag inte gå in  på sådant som jag inte kan riktigt men vi gjorde en omstrukturering av  tidningsinnehaven vilket gjorde att allt det som är goodwill är inte  sådant som vi betalat för, säger Peter Hjörne till SvD.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Peter HjörneSvDStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.