måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Höglund sparkas – skeptisk till anledningen

Publicerad: 12 november 2014, 08:43

Foto: Andreas Elgstrand

(UPPDATERAD) Elisabet Höglund uppger att Aftonbladets publisher Jan Helin ringde upp henne under gårdagen och förklarade att han tänkte säga upp hennes kontrakt som kolumnist. Enligt Helin ska det handla om en kostnadsfråga. – Då vill jag gärna se att de sparkar andra journalister från tidningen, om det nu är så att det stämmer, säger hon till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Elisabeth HöglundAftonbladetJan Helin

SS

Susanna Sköld


Elisabet Höglund sparkas nu från Aftonbladet. Under gårdagskvällen fick hon ett samtal från Aftonbladets publisher Jan Helin som uppgav att anledningen till att hon inte får vara kvar som kolumnist är för att tidningen har ett sparkrav.

Men Elisabet Höglund menar att det inte rör sig om mycket pengar för det jobb hon gör.

– Jag får 6 500 kronor per kolumn, det är inte särskilt mycket, säger hon till Resumé. Jag vet att till exempel Jan Guillou får mycket mer betalt.

Att det skulle handla om en kostnadsfråga återstår att se, menar Höglund.

– Jan Helin säger att det handlar om en kostnadsfråga. Då vill jag gärna se att de sparkar andra journalister från tidningen, om det nu är så att det stämmer. Än så länge godtar jag hans förklaring, men det förutsätter att det är andra som får kicken. Annars är det något som är riktat mot mig.

Hon har skrivit krönikor för Aftonbladet sedan 2009. Beskedet från Jan Helin att hon inte får vara kvar på tidningen gjorde henne både ledsen och förvånad.

– Det känns förfärligt. Jag är oerhört ledsen. Beskedet kom som en chock. Jag har haft många läsare som följt mig och uppskattat det jag skriver.

Elisabet Höglund säger att hon har försökt bedriva god journalistik, men att det inte betyder något längre.

– Den typen av journalistik är inte efterfrågad längre. De vill göra sig av med gamla medarbetare och satsa på unga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev