Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Högre tröskel att lyckas med videoformat”

Publicerad: 24 juni 2013, 10:51

Carl Adam Frisk.

Foto: Prime.

Facebook-ägda Instagram lanserar videoklipp i samma app som sina fototjänster. Därmed öppnas nya möjligheter för företag att marknadsföra sina tjänster.


Ämnen i artikeln:

InstagramPrime

I förra veckan lansere Instagram, med över 130 miljoner användare, en integrerad filmtjänst som kan filma klipp upp till 15 sekunder. Tjänsten blir en automatisk konkurrent till Twitters videotjänst Vine, som endast erbjöd 6 sekunder. Reklambranschen spekulerar nu för fullt huruvida det är ett sammanträffande att formatet för videoklippen är precis lika långt som en klassisk reklamfilm. Kommer vi snart att se företag filma korta reklamfilmer på Instagram?

Carl Adam Frisk, digital planner på Prime, menar att videoformat är ett naturligt steg för Instagram att ta. Frågan är snarare hur många som kommer att använda de nya tjänsterna.

­– Det är en högre tröskel att lyckas med videoformat. Hantverket bakom bilderna var det som gjorde dem speciella. Med Vine har man kunnat producera videklipp som var snarare som en gif. Det var dessutom många som laddade ner appen men hur många blir bestående? säger han till Resumé.

Han tror ändå att det finns marknadsföringspotential för videotjänsten om företag hittar en nisch att rikta in sig på.

–Jag tror att företag, både stora och små, kommer att hitta användning för tjänsten. Att filma bakom kulisser har blivit ett  populärt koncept och jag tror att tjänsten kommer att kunna användas på det  sättet. Men jag tror samtidigt att det kommer krävas mer guidelines och  info för hur man ska använda tjänsten för marknadsföring, säger Carl Adam Frisk.

Ämnen i artikeln:

InstagramPrime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.