Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hollywoodfruarna läggs på webben

Publicerad: 8 mars 2010, 14:37

I dag startar ett av TV3:s dragplåster; Svenska Hollywoodfruar. Samtidigt sätter MTG sågen i den gren de själva sitter på eftersom Viasat lägger ut andra avsnittet på nätet så fort som möjligt efter att eftertexterna efter första rullat klart på TV3.


Ämnen i artikeln:

Svenska HollywoodfruarTV3Viasat

Säsongens Hollywoodfruar. Foto: TV3.

Det går inte att slåss mot illegal nedladdning, anser Viasat. Det gör att företaget nu väljer att hellre lägga ut sin produktion Svenska Hollywoodfruar på nätet än se någon annan göra det. Men gratis blir det inte. Programmet läggs i underhållningspaketet www.viasatondemand.se som kostar 49 kronor i månaden.

På det sättet kan konsumenten välja hur de vill se programmet: vänta och se det på tv där betalningen blir att man får stå ut med reklamtittande eller att betala pengar och se det direkt på webben.

– Vi måste pröva oss fram och se hur konsumenten väljer att titta, säger Karin Zingmark, pressansvarig på Viasat.

Samma upplägg gäller för Sandhamn och Petra Mede Show. I underhållnings-paketet finns också serier som the O.C, Nip/Tuck, Vänner.

Varför tror ni att folk ska betala för att se det på er webblösning istället för att se det gratis hos någon annan som laddar ner och gör det tillgängligt gratis?
– Det problemet har vi tampats med i alla år. Det finns alltid pirater, människor som inte vill betala för sig. Men vi ser det som en skyldighet att se till att majoriteten av svenskarna som vill betala för sig har en möjlighet att göra det. Jag tror absolut att de flesta vill göra rätt för sig, säger Karin Zingmark.

Men riktigt on demand blir det inte på Viasats webb heller. Det är bara avsnitt två som går att se direkt efter första avsnittet. Sedan får man vackert vänta en vecka på trean som läggs ut direkt efter att andrta avsnittet sänds på tv.

Varför lägger ni inte ut allihop så att tittaren kan titta on demand?
– Vi testar oss fram. Detta är ett första steg. Men vi kan inte förändra världen på ett bräde. Vi tar små steg och så får vi se hur det utvecklas.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.